Breu apunt sobre la saviesa de la natura.

Algunes de les creences pseudocientífiques d’aquestes que corren per les xarxes es basen en una premisa que consisteix en dir que “la Natura és savia” o “la Natura sap el que es fa”. De fet hi ha moltes variants.

Però totes elles es basen en una premisa. La saviesa de la natura dóna prioritat als humans davant la resta dels éssers vius, i ens protegeix. Premisa falsa.

Dit ràpidament. La Natura no és sàvia. No és res. No té res. Els humans li importem una merda, com la resta de sers vius. Quan un antivacunes diu que “la Natura fa el seu procés” no està dient res. Són paraules buides.

De fet, en molts casos de malalties infeccioses, qui guanya és el virus/bacteri que t’ha infectat, doncs ell pot fer una generació més de la seva espècie gràcies a que ha matat a un exemplar de la teva. I ja pot ser adult, un nen de mesos o de familia benestant. La vida ha tirat endavant, però no de la forma que ens agradaria als humans. No és més que la deificació del medi natural.

Qui sí que protegeix als humans, són els altres humans. Amb coneixement, entenent què hi ha al nostre voltant i generant protecció, reduïnt les poblacions de les nostres amenaces i modificant el medi per al nostre profit. I ens hem creat disciplines específiques com la biologia, medicina, física, etc.

En fi, que no hi ha natura sàvia, només persones intel·ligents.

Anuncis

2 thoughts on “Breu apunt sobre la saviesa de la natura.

 1. M’ha agradat això que has escrit. Només permet que et puteji una miqueta: i qui et diu que el que els humans pensin que és millor pels humans, és millor que el que passaria si “la natura fes el seu camí”? Probablement mai abans havíem estat tant en perill d’extinció… armes nuclears, chemtrails, transgènics… missatges a l’espai on ens podrien captar alienígenes beligerants… des que l’home modifica el medi que les accions a la borsa de la vida baixen…
  I ja està, realment tampoc és que ho pensi, però que serveixi almenys de contrapunt.
  Salut

  M'agrada

  1. La natura no ens veu. No té consciència, no és una persona. Sobre els perills d’extinció, admeto el primer. Els chemtrails són una camama i els transgènics són una solució, no un problema. Una altra cosa és el profit econòmic que en treiem, cosa que la natura, de nou, ignora perquè no és del seu àmbit. Els humans som tan importants com els dinosaures, els trilobites o què sé jo. Un dia vindrà un meteorit (molt més probable que una espècie alienígena, i molt més bel·ligerant), i fotrem un pet en 6 mesos. I què farà la natura? Deixar que tot segueixi i que passi alguna cosa. Extinció total? Ok. Nova espècie dominant en 4 milions d’anys? Ok. Atmòsfera de metà? Ok. Temperatura ambiental de 250 graus? Ok. Evaporació dels oceans? Ok. No sé si cal que segueixi.

   Tenim dos problemes importants.
   1. Donem excessiu protagonisme al ser humà i a la vida en general, quan som una excepció, més que la regla.
   2. Humanitzem la natura i per extensió l’univers quan és el més inhumà que existeix.

   Disculpa el retard en la resposta.

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s