Les radiofreqüències malvades (I): El HAARP

Tornem a la batalla. I amb un tema que no és poca cosa. Els camps electromagnètics. Objecte de culte entre conspiranoics i població en general. El desconeixement en aquest àmbit porta a la gent a creure les coses més absurdes. Com si la llum, la ràdio FM, la televisió, la visió dels éssers vius, els ordinadors, els timbres de les cases, els telèfons fixes, els radars, els forns microones, les cuines d’inducció (electromagnètica), els aparells mèdics de rajos X o de radioteràpia i milions de coses més, no fessin servir els camps electromagnètics.

No direm que l’exposició als camps electromagnètics no és inòcua. No toqueu un endoll amb la llengua empapada en sal que us fareu mal. No us agafeu al a catenària d’un tren en servei. No us exposeu als rajos X com si fossin rajos UVA. No prengueu el sol més de 6 hores diàries durant tot l’estiu sense protecció. No viviu sota una torre elèctrica de 220kV 25 anys. Tret d’aquests i alguns altres casos (pocs), les emissions electromagnètiques a les que estem exposats estan degudament regulades i no són més perilloses que els rajos còsmics que ens travessen dia sí i dia també només per existir.

Anem al tema. El primer post del tema el dediquem al HAARP.

“Què és el HAARP?”, direu. Són les sigles del High Freqüence Active Auroral Research Program. Vol dir Programa de recerca d’investigació d’aurores actives d’alta freqüència. Abreujat i per a la gent que no parla raro. Un aparell que estudia la zona de l’atmosfera terrestre on es creen les aurores (en aquest cas boreals). Estudia la ionosfera. Si aneu a mirar la viquipèdial, l’entrada en català sobre el HAARP fa peneta perquè només en parla com a “arma”. Jo de vosaltres aniria com sempre a la versió anglesa (la que us deixo al link) i ho traduïu amb el translate si teniu problemes.

Passa enrera. Què és la ionosfera. El link català és molt pobre. L’anglès és complert. Bàsicament, és la zona de l’atmosfera terrestre que es troba a uns 70km d’alçada. Molt lluny de la troposfera, on estem nosaltres. No sembla una cosa molt inofensiva? D’on vé la conspiranoia? De qui paga el projecte, el DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency. Agència d’Investigacions de Projectes Avançats de Defensa). Altres projectes atribuïts al DARPA dins de l’imagnari conspiranoic són l’àrea 51, Cyberdyne i Skynet. En realitat, el DARPA, entre altres coses, ha fet això que estem fent servir ara, Internet. (la part de comunicacions. El protocol de dades, és del CERN).

Nomenar el DARPA és com nomenar Monsanto o les farmacèutiques. Ha de ser malvat segur. I per què investiga el DARPA la ionosfera? Doncs perquè les comunicacions via satèl·lit, transmissions de dades o els radars de llarg abast, travessen aquesta zona. I si vols tenir bones comunicacions i baixes interferències, cal saber què passa a diferentes bandes de freqüència i potències d’emissió quan creues aquestes alçades.

Resum. El HAARP envia senyals en diferents freqüències i potències, i estudia el que retorna.

Situem-lo en espai i temps. El HAARP comença el 1990 i es tanca definitivament al 2015. Les instal·lacions s’han cedit a la Universitat d’Alaska que segurament deu estar reclutant científics malvats per a dominar la humanitat. És broma. No.

I només els EUA tenen aquestes instal·lacions? No. TOTHOM en té. Els russos, la UE i fins i tot la Xina en deu tenir un. Les potències de les antenes varien dels 3.6MW del HAARP fins a 1GW del EISCAT de la UE, en funcionament. Si us alarmeu per les potències d’emissió, no patiu. Les antenes són direccionals, i aquesta potència cau en proporció quadràtica, de manera que quan us afectaria (el que reboti a 70km d’alçada i torni) s’ha de dividir per 140.000^2 =1.96E10, de manera que emet més energia el vostre smartwatch bluetooth que el que absorbiu de les possibles emissions des d’unes antenes.

Ho he centrat tot en l’energia, perquè sincerament, no sé quines són les bandes de freqüència per a afectar el clima. I tenint en compte que la ionosfera és una regió de partícules d’alta energia, seria absurd emetre amb antenes de freqüències de comunicacions. Emetre rajos gamma (que sí que afecten a aquella zona) implica uns equips que no són els de les fotografies. I dic equips, però són fonts d’alimentació, són equips radioactius, etc.

Sabeu què més fa la ionosfera?. Protegir-nos de les emissions de rajos còsmics i d’alta energia provinents del Sol. Això sí que és important. Rajos d’energia suficient com per impedir la vida al planeta. No cal dir que les erupcions solars poden ser molt més potents que qualsevol emissió d’aquest tipus que pugui fer un humà. Per sort, la ionosfera ens protegeix. El resultat d’aquesta protecció entre d’altres coses, són les aurores boreals.

I sabeu què passa quan hi ha tempestes solars? Les transmissions de telefonia mòbil pateixen. El que traspassa la ionosfera, genera interferències a les comunicacions. Potser sí que el HAARP és interesant i cal estudiar la ionosfera per a les comunicacions.

Així, d’on venen les conspiracions?. Ai. En base a la potència de la instal·lació i la maldat intrínseca del DARPA, es diu que el HAARP és un experiment destinat al control i manipulació del clima i les plaques tectòniques terrestres. O sigui, que pot fer que plogui o que no plogui, o provocar un tsunami a voluntat de qui l’opera. En aquest cas, científics malvats pagats per les multinacionals de l’armament. Això, i interpretar malament la dita aquella de la papallona a Barcelona fa ploure a la Xina. Veureu. Perquè les mínimes variacions de les condicions inicials afectin al resultat final, aquestes variacions han de ser perceptibles en el punt on vols afectar. O sigui, la papallona fa 2Km d’envergadura i pot generar vents de almenys una deumil·lèssima de la potència d’una borrasca petiteta. I per arrodonir-ho, cada cop que s’activa, dóna un resultat diferent. Un aparell que de 1000 cops que l’actives, no en pots predir el que farà, i només en un d’ells fa una cosa que s’assembla a la que tu vols, massa utilitat no té.

Una tempesta que faci caure 2 llamps ja ha desprès més energia a la troposfera que la que pugui enviar el HAARP en un mes. O alguna cosa així. Ara no em posaré a fer càlculs per a rebatre tonteries d’aquestes. Com aquesta conspiració coincideix amb l’aparició dels New Age i el pensament positiu, aventuro que apareix per treure a la natura la culpabilitat de causar desastres naturals. I si no és cert, està ben trobat.

Total. No feu cas. El HAARP era petit, està tancat, és un centre de recerca, i les emissions de ràdio a freqüències de comunicacions no poden fer de cap de les maneres una cosa com la que diuen. Que per fer el que diuen que fa hauria de multiplicar la potència de tal manera, i amb unes antenes que no serien com les de televisió, i es notaria, etc. I mig continent americà notaria com li baixa la potència de la llum.

QUE NO FEU CAS, PUNYETA!!


One thought on “Les radiofreqüències malvades (I): El HAARP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s