Les radiofreqüències malvades (II): Les antenes de mòbil i el WiFi

De totes les (pseudo) amenaces diàries que rebem a diari de les malvades empreses que conspiren contra els que les mantenen “vives”, la de les antenes de mòbil i el WiFi són les que ara mateix tenen més força. Al·lèrgia al Wifi, no et deixa dormir, les antenes de telefonia mòbil MATEN (he vist més de dues pancartes d’aquest nivell, no m’ho invento pas).

Per tal de centrar una mica el tema, anem un parell de passes enrera (només això ja baixa la intensitat del camp a la meitat), i anem a veure si entenem uns conceptes bàsics. El primer seria les radiacions ionitzants, i el segon com funcionen els camps, repetint una mica el que tothom ha estudiat a la secundària, o ha pogut veure a qualsevol documental de la 2 dedicat a la física abans de quedar completament adormit.

La capacitat de fer mal als organismes vius dels camps electromagnètics depèn directament de l’energia que tenen. Es tracta de si la partícules aconsegueixen modificar les estructures atòmiques dels àtoms del nostre cos, i poden generar mutacions o coses pitjors.

L’energia de les partícules ionitzants és molt elevada. Perquè us feu a la idea, els rajos X són radiació ionitzant. I els rajos còsmics. I la radiació gamma i beta provinent de la desintegració radioactiva. Els menys energètics són els ultraviolats d’alta energia. Si veieu la llista, es tracta de radiacions que vist l’espectre radioelèctric, està (molt) per sobre de la llum visible. Que també és radiació. Per sota de la llum visible, es troben per exemple les ones de ràdio, els infrarojos, i les freqüències de transmissió de dades. O SIGUI QUE NO SÓN RADIACIONS IONITZANTS. I mira que fa anys que tenim ràdio en AM i FM, amb antenes que cobreixen comarques senceres i, mai ningú ha sortit amb al·lèrgia a la FM (si no és pels continguts que s’hi transmeten).  Això de tenir por del WiFi és una tonteria. És molt pitjor passar-se hores a la platja sense protecció solar, i ho fem (feu) voluntàriament i massiva. El sol no fa por, el melanoma no fa mal.espectro_eletromagnc3a9ticoFont: Wikimedia.

Anem primer per les antenes de telefonia mòbil. Primer les radiacions emeses són no ionitzants. Segon, la intensitat decau amb el quadrat de la distància. Tens una antena sobre de casa teva o molt aprop? La potència rebuda a 10 metres és 1/100 que la que tens a 1 metre i la que tens a 100 metres és 1/10000, i la que tens a 300 metres és 1/90000. A més, les façanes, finestres, elements metàl·lics, etc, fan de mirall i d’atenuadors simultàniament. Les potències emeses són tan baixes ara mateix que un usuari rep més radiació no ionitzant del seu terminal per dur-lo a la butxaca que per la proximitat amb l’antena amb la que es connecta. Si aneu aquí, podreu consultar totes les mesures de totes les antenes que teniu al voltant de casa vostra. Veureu que són potències molt baixes.

I el WiFi? Doncs el Wifi és el mateix model de funcionament a escala domèstica. No sé a vosaltres, però a casa meva ha de travessar una paret mestra des del menjador a les habitacions i gairebé es talla la cobertura. Imagineu les potències. Ni per la suma de les emissions dels veïns ni per desconnectar-la per la nit, patireu més o menys. Bàsicament són efectes psicosomàtics.

De totes les fonts de radiacions ionitzants (i que ens poden perjudicar a nivell de salut), les fonts artificials entre les que no es troben ni la telefonia mòbil i ni el wifi, suposen només un 1% del total de les fonts a les que ens trobem sotmesos.

exposicion_humanos

Font: Wikimedia.

Conclusió. Doncs que tenim molts xarlatans i molts conspiranoics al món, ja ho sabeu. I aquests s’aprofiten de les pors i les paranoies de la societat per a fotre calers a costa dels incautes. Ni el Wifi ni la telefonia mòbil ens han de preocupar a la salut, com no ho fan la TDT ni la ràdio FM. Una altra cosa és el que ens passa quan veiem o escoltem el que emeten. Però aquí ja cada un es castiga amb el que vol.

Mireu, no és un post brillant, aquest. Ni que us canviarà la vida. Però és que per a desmuntar segons quines conspiranoies, amb explicar com funciona la natura per sobre, ja n’hi ha prou.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s