Un bon parell d’ovoides

Mireu, jo qualsevol dia moriré d’un disgust. Obriré Twitter i tindré un ictus. Avui podria haver sigut el dia, i la culpa hagués estat de l’il·lustre Comte de Godó. La contra de La Vanguardia ens obsequia avui amb una entrevista que qualificaria de psicodèlia pura. Us recomano que acompanyeu la lectura amb una infusió de peiot, teniu l’enllaç AQUÍ.

El senyor que ens acompanya en aquest viatge és l’Antonio Lozano, doctor en ciències polítiques i sociologia i monge Zen. Polític i religiós, el còctel perfecte entre dos grups socials que si per una cosa es caracteritzen és per la seva sinceritat.

L’Antonio comença explicant-nos que l’aigua està viva i que es mou en vòrtexs. Cap de les dues coses son certes, ja comencem malament. Suposo que no cal que us expliqui que l’aigua no és un ésser viu ja que no te capacitat de néixer, ni morir ni reproduir-se. I el moviment dels àtoms i les molècules és força més complex que un vòrtex.

“Un átomo, desde Lord Kelvin hasta la física cuàntica, es definido como un vórtice con un 1% de masa.”

Intento analitzar la frase i em falten dades, un 1% de la massa respecte què?
En fi, del que parla aquest home és de la teoria de vòrtex de Lord Kelvin, físic i matemàtic mort al 1907 al que devem l’escala absoluta de temperatura i que va proposar que la matèria flota a l’èter formant vòrtexs que s’enreden entre si formant nusos. Molt pioner en la seva època però que va quedar desacreditat per la relativitat de Einstein i les equacions de Maxwell. Tot això ho he descobert amb una busqueda a Google de “Lord Kelvin vortex” que suposo que aquest home no ha fet.

“El segundo patrón, el de orden, que en el caso del agua es una estructura molecular hexagonal.”

En estat sòlid, sí. Però només en estat sòlid, senyor Lozano.

fig7

“En 1827, Robert Brown descubrió que las moléculas de agua se están moviendo constantemente y de forma espontánea a unos 1.600 km por hora. Albert Einstein lo confirmó en 1905.”

El que l’Antonio ens explica erròniament aquí és el moviment Brownià. Robert Brown va observar que una partícula de polen es mou aleatoriament en un fluid aparentment estàtic i va concloure que es devia al moviment de les molècules del fluid que empeny la pertícula de polen. Anys després, Einstein va descriure aquesta teoria de manera matemàtica al seu estudi: Über die von der molekularischen Theorie der Wärme geforderte Bewegung von in ruhenden Flüssigkeiten suspendierten Teilchen / Sobre el movimiento postulado por la teoría cinética molecular del calor de pequeñas partículas suspendidas en un líquido estacionario.

“…cualquier bebida envasada en una botella cuadrada o de paredes ovales y fondo plano, las moléculas de agua sólo pueden moverse linealmente.”

No. Error. No te cap sentit.

“En la forma ovoide, lo vemos en la mayoría de las frutas, las semillas y los óvulos. Aunque no podamos verla, la energía se mueve en vórtices, como el agua o los huracanes.”

Se m’acudeixen milions de coses que no tenen forma ovoide a la natura, penseu-hi: Les fulles, els arbres, les pedres, nosaltres, etc. I ja estem amb la idea hippie de l’energia que ho rodeja tot i ens acarona com la nostra mare. Les corrents marines i els huracans formen vòrtexs degut a l’efecte Coriolis (Us deixo enllaç de la viquipèdia o ens estarem aquí fins l’any vinent).

Ara ve el sentit de tota l’entrevista: L’amic Antonio ens explica el seu invent. Una ampolla d’aigua amb forma ovoide, per a que les molècules hi circulin lliurement i estiguin “vives”. Perque si et beus l’aigua en una ampolla de cul pla de tota la vida, l’aigua està incòmode i no està prou bona. Portem segles bevent aigua de manera equivocada!

img_jmanresa_20160301-151802_imagenes_lv_propias_jmanresa__49q4859-klhH--572x350@LaVanguardia-Web
Mola eh? És l’evolució del Solan de Cabras, per pijus màximus.

L’entrevistadora li fa una pregunta molt interessant: L’aigua, abans de posar-la en aquestes ampolles en forma de plug anal (perdó, no ho he pogut evitar) ha estat en garrafes amb la forma tradicional, els hi afecta això?

“En cuanto la vuelves a introducir en un contenedor ovoide se estructura, digamos que recupera la memoria.”

Us sona? L’aigua és la polla recordant coses, la forma de moure’s, les molècules que han passat per davant seu,… Jo no entenc com és que no tenim ja supercomputadors fets d’aigua, jo bec aigua tots els dies, passa pel meu cos, hidrata les meves cèl·lules, surt en forma d’orina i es torna a integrar en el seu cicle, on una altra persona la beurà. Com és que no em reconeixeu tots pel carrer? Soc part vostra!

Bé, ara ens explica que a l’indústria es fan servir tancs ovoides perque així la fermentació, per exemple, és més uniforme. Aquí te raó l’home, és de calaix que no faran servir tancs on puguin quedar racons on la barreja no sigui uniforme.

Ara bé el meu tros preferit:

“¿Cómo llegó a interesarse por el agua?

Distribuyendo una marca de equipos de tratamiento de agua norteamericana descubrí la tremenda sofisticación del agua.”

Aquest home anava porta per porta estafant venent als jubilats aparells d’osmosi caríssims quan de cop se li va encendre una bombeta i va dir: Hòstia! Ampolles ovòides! Ho peto!

“¿Qué andaba buscando?

Poder aportar en la última etapa de mi vida algo que fuera significativo y que tuviera muy poco coste.”

Jo no se vosaltres però en aquesta resposta la meva ment malvada tradueix: Forrar-me a costa d’imbècils que es creuen qualsevol tonteria.

Resumint, si us fa gracia beure aigua en una ampolla tope xula en forma d’ou (o de plug anal, com ja he dit) endavant vosaltres, però serà la mateixa aigua que podeu beure en qualsevol altre contenidor, i no podreu reciclar l’ampolla com a gerro per posar-hi flors, ja que no s’aguanta dreta.

I m’agradaria saber quant ha cobrat La Vanguardia per aquest preciós publireportatge a pàgina complerta colat com a entrevista. Suposo que el senyor Comte ja te pels seus gastos un dia més i nosaltres anar rient les seves gracietes.


13 thoughts on “Un bon parell d’ovoides

  1. Heu de fer una visita al web de la seva empresa, entre altres perles diu: El Emo® reconfigura la estructura molecular del agua, llevándola a su estado de perfección original. A partir de ese estado, el agua es capaz de actuar sobre el sistema energético de la persona, elevando su vibración.
    sense comentaris

    Liked by 1 person

  2. “La Contra” de La Vanguardia es un timo perpetuo y una vergüenza en bucle. Solo que me temo que todo el mundo sabe a qué juega; quiero decir que el que lo lee lo hace porque tiene fe, no porque quiera información, así que no dejará ni de leerlo ni de abonarse a todo aquello que requiera de fe. La cuestión entonces es si vale más darles bola (rebatir, enlazar) o evitar por todos los medios que tengan visibilidad.
    Al margen de eso, esta entrada es brillante. Gracias.

    M'agrada

  3. Hola! Genial! Irònic i ben escrit. Només una petita observació: si voleu guanyar encara més credibilitat mireu de no fer faltes d’ortografia. El rigor no és exclusiu d’una sola disciplina.

    M'agrada

  4. Aquest problema que es planteja a aquesta pàgina de La Vanguardia no és exclusiu d’aquest diari. Moltíssims medis de comunicació, diaris, revistes, ràdio i TV, confonen dades que s’han obtingut a partir d’una investigació científica seriosa amb dades donades a partir de personatges estrafolaris, sense la més mínima base. Per desgràcia això passa molt en el món de la medecina i desorienta a molta gent

    M'agrada

  5. Bon article,
    només una cosa, que no m’acaba de fer el pes,
    crec que no es del tot correcte afirmar que l’aigua no està viva només per que no pot néixer, morir i reproduir-se. De fet n’hi han éssers vius que no tenen aquestes tres capacitats, i d’altra banda hi han éssers no vius que tenen aquestes capacitats. La cosa pot ser un xic mes complicada.
    Per lo que crec que això només es vàlid, i fent un us registringit, a la Biologia. I no tinc jo molt clar que aquest senyor tingui en el cap la Biologia quan parla de vida.

    Ara, comparteixo amb tu que aquest home lo que vol es guanyar diners venent una ampolla amb forma de bufeta orinaria.

    Salut i felicitacions pel blog.

    M'agrada

    1. No hi estic d’acord Cèsar.

      El fet que l’aigua sigui essencial per a la vida no significa que aquesta estigui viva.
      És més, no entraria en cap de les definicions (ni biològica, ni termodinàmica) sobre el que la ciència entén per vida.
      Salutacions.

      M'agrada

      1. Ho sento, crec que ho liat 🙂 , no volia dir, en cap cas, que l’aigua estigués viva, només volia dir que la condició donada per determinar que no està viva no es ni necessària ni suficient, i per aquest motiu deixa una escletxa oberta, una indefinició.
        Es clar que les afirmacions d’aquest senyor es mouen en el terreny de la fe, per lo que tira de pseudo-ciència amb l’objectiu de vendre un ampolla.

        Salut!

        M'agrada

Deixa un comentari