Qui som?

Cristina

Tinc 30 anys, Llicenciada en Química per la Universitat de Barcelona i amb un any de màster en Química avançada especialitat analítica. El meu treball de màster va consistir en la posada a prova d’un nou mètode analític per a la detecció de metabòlits de fàrmacs units a glutatió mitjançant cromatografia de líquids acoblada a ICP/MS. En va derivar un article científic que podeu llegir aquí.

He treballat en indústria farmacèutica i cosmètica tant en I+D com a control de qualitat. També he treballat com a becària en la investigació de nous additius per a alta gastronomia (escumants i emulsionants d’origen vegetal) i investigant l’origen evolutiu dels ocells a partir de la formació dels seus eritròcits.

Actualment no em dedico professionalment a la química però m’agradaria poder fer-ho aviat i mentrestant us dono la tabarra amb aquest blog, que espero us sigui profitós.

Marc

Amb 22 anys i just acabat el grau en Biotecnologia a la Universitat de Girona, ara estic acabant el Màster Universitari en Tractament i Patogenèsi de la SIDA a la Fundació IrsiCaixa, a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Universitat Autònoma de Barcelona).

He passat pel Laboratori d’Ictiologia Genètica de la UdG i ara estic al grup de Variabilitat Genètica del VIH i el VHC. A Girona vaig estar estudiant els patrons reproductius de la tonyina vermella a partir d’estudis de filogènia i genètica de poblacions i a IrsiCaixa he estat treballant en l’evolució del VIH i el VHC.

M’interesso especialment per la genètica aplicada a l’evolució i, principalment, per l’evolució viral. De tot plegat n’ha sortit un pòster ja presentat i un parell d’articles a publicar si tot va bé.

A dia d’avui em queda acabar el projecte final de màster i trobar un doctorat que m’interessi i on em vulguin.

Maria

29 anys. Llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona i Màster en Laboratori d’Anàlisis Clínics. El meu projecte final de màster va ser sobre la gestió d’un Banc de Sang a nivell hospitalari. Tota una biòloga “de bata” que de petita ho volia ser “de bota” (els del ram ja m’entendran). Com tot científic, he fet de becària aquí i allà amb millors i pitjors condicions, però mai he hagut de fer els cafès. He treballat en la indústria farmacèutica, així com també a diversos laboratoris clínics i de control d’aigües i aliments.

Actualment torno a estar a sou d’una farmacèutica. Ja em disculpareu.

Roger

45 anys. Llicenciat en ciències físiques per la UAB, electrònica i control de processos (els plans antics eren el que eren). He treballat fent sistemes d’informació geogràfica, programant, i ara uns enginyers em deixen fer coses de temes ferroviaris, perquè no se’m dóna pas malament.

Vaig estudiar el que m’agrada, i treballo del que em deixen. No passa un dia que no em posi a mirar qualsevol cosa i pensar com dimonis funcionen les forces, els camps, o què deu passar a nivell microscòpic per que succeeixi allò. I d’intentar-ho explicar a la gent que tinc al voltant.

Vivim en un univers meravellós. Aprofitem-ho.

4 thoughts on “Qui som?

  1. Avui he descobert el vostre blog. Amb qüestió d’una hora n’he tingut prou per posar-vos en el meu altar de blogs venerats! És fantàstic! Molts ànims en la vostra (que també és la meva) lluita contra les pseudociència i els magufos. Felicitats.
    Aprofito per deixar-vos el link al meu blog. No té res a veure amb la ciència, però potser us pot interessar.

    M'agrada

Deixa un comentari