Declaració d’intencions

Obrir un blog amb l’esperança de poder-lo tancar aviat. Aquesta seria la nostra intenció. Sembla que, a més de malvats, som idiotes.

Per què Científics Malvats? Doncs perquè la premsa ens ha fet així. I així ens reivindiquem. Som malvats perquè no acceptem sense dubtar el que ens diu algú amb paraules que sonen a ciència. Som malvats perquè demanem proves d’allò que ens diuen. Som malvats perquè creiem en el mètode científic i no en l’“a mi m’ha funcionat”.

I sobretot, som malvats perquè d’això tractarà el blog, de ser malvats. Com que Twitter se’ns queda curt, hem decidit que ara també criticarem aquí. Així que agafarem tot allò que sembli científic de la tele, la ràdio o la premsa escrita i la passarem pel sedàs científic. I rajarem, rajarem molt de tot el que sigui fals o no es pugui demostrar.

Per això volem poder tancar el blog, perquè volem que no sigui necessari un lloc així. Perquè  això voldria dir que els periodistes fan bé la seva feina i contrasten, busquen fonts fiables i dubten. Mentre no ho facin, nosaltres ens dedicarem a deixar-los en evidència. I per això som malvats.

Els científics malvats,

Marc, Maria, Cristina i Roger

2 thoughts on “Declaració d’intencions

  1. Felicitats! M’agrada la iniciativa. Només una petita observació: mireu de cuidar una mica més la correcció lingüística. El català està en franc retrocés (hi ha evidències científiques) i necessita una dedicació “especial” a l’hora d’utilitzar-lo (si és que es vol preservar, esclar).

    M'agrada

Deixa un comentari